بیمه حوادث انفرادی نوعی از بیمه اشخاص است که بهمنظور حمایت از افراد در روزهای حادثه طراحی شده است. حمایتهای مالی شرکتهای ارائهدهنده این بیمه در دو بخش خسارات کلی و جزئی به اشخاص پرداخت میشود و بخشی از بار مالی هزینهها را کاهش خواهد داد. خسارات کلی شامل فوت، نقص عضو و ازکارافتادگی کامل است که در آن مبلغ غرامت با توجه به حق بیمه، میزان خسارت، نوع فوت و... به افراد تعیین شده در بیمهنامه یا خود فرد پرداخت میشود.
خسارات جزئی نیز شامل ازکارافتادگی موقت، ابتلا به بیماریهای خاص، حوادث حین کار، سوانح رانندگی، برقگرفتگی، سقوط از ارتفاع، حمله حیوانات و... میشود که در آن بخشی از هزینههای درمان فرد پرداخت خواهد شد. البته ممکن است که برخی شرکتها مبلغی را بهعنوان غرامت زمان بیکاری و استراحت نیز در نظر بگیرند تا بار هزینههای درمان و نداشتن درآمد را تا حد زیادی بکاهد.
در زمان افتتاح بیمه اشخاص حوادث انفرادی یکی از اصلیترین سؤالها در خصوص پوششهای این بیمهنامه است. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این موضوع تا حد زیادی به شرکت بیمه بستگی دارد؛ اما موارد کلی نیز در آن هست که در همه انواع آن در نظر گرفته میشود.
پوششهای اصلی این بیمهنامه شامل غرامت فوت و نقص عضو ناشی از حادثه، هزینههای بستری در بیمارستان، غرامت روزانه ازکارافتادگی در مشاغل آزاد و هزینههای پزشکی بعد از حادثه میشود. سقف پرداختی شرکت بیمه در صورت بروز هریک از این عوارض به میزان حق بیمه پرداختی بستگی دارد و دارای ضریب مشخصی است؛ بنابراین نمیتوان انتظار داشت که همه هزینهها بهطور کامل پوشش داده شود.
در بخش پوششهای اختیاری میتوان آسیبهای ناشی از حوادثی مانند زلزله و آتشفشان را نیز به آن افزود که طبعا باعث افزایش هزینههای حق بیمه میشود. علاوه بر این اگر فرد بهصورت همزمان چند فعالیت پرخطر را انجام دهد، میتواند با پرداخت اقساط اضافهتر پوششهای بیشتری از بیمه را دریافت کند. بهعنوانمثال شخص خلبانی که سوارکاری هم میکند میتواند شغل دوم خود را بهعنوان خسارت اضافه در بیمهنامه قید کند تا در صورت بروز حادثه خسارات مالی تا حدی جبران شوند.
بیمه حوادث انفرادی چه چیزهایی را شامل نمیشود؟
مواردی که تحت پوشش این بیمه قرار نمیگیرند در دو دسته تقسیمبندی میشوند. دسته اول حوادثی هستند که با پرداخت حق بیمه بیشتر و اخذ تعهد کتبی در بیمهنامه در نظر گرفته شده و خسارات آنها به میزان محدودی پرداخت میشود. البته توجه داشته باشید که ممکن است شرکت بیمه بخشی از این حوادث را که در ادامه آوردهایم، تحت هیچ شرایطی قبول نکند.
دسته دوم حوادثی هستند که تحت هیچ شرایطی بیمه آنها را پوشش نمیدهد و در صورت وقوع هیچ خسارتی به وارثین فرد یا خود او پرداخت نمیشود.